.
صفحه اصلي آرشیو روزنامه آرشيو خبرها جستجوی پیشرفته پيوند ها شناسنامه تماس با ما
 

آخرین عناوین
پربیننده ترین عناوین
گزارش اختصاصی «استقلال ایرانیان» از ارسال مرکبات و کیوی مازندران با کشتی به روسیه و قزاقستان؛
تبِ تند صادرات
گروه اقتصدی
تبِ تند صادرات

تولید مقیاس‌بالای برخی محصولات کشاورزی مانند برنج، انواع مرکبات و کیوی در استان مازندران هم‌زمان است با نیاز کشورهای حوزه «cis» و به‌نظر می‌آمد عزم و رغبت پایین مدیران دولت قبل برای سیاست‌گذاری در این بخش موجب می‌شد ریل‌گزاری به سمت صادرات این محصولات در کشورهای همسایه شمال و حاشیه دریای خزر به‌کندی صورت گیرد.

 

 

با آغاز به کار دولت سیزدهم، سیاست توجه به همسایگان و توسعه مراودات تجاری با فدراسیون روسیه، کشورهای سی‌آی‌اس و اتحادیه اوراسیا در کانون توجه قرار گرفت و «سیدمحمود حسینی‌پور» سفری به روسیه داشت و دیدارهای متعددی با مدیران سیاسی این کشور انجام داد و موانع اداری و اجرایی را از سر راه برداشت و نکته جالب توجه استقبال طرف روسی بود که در دیدارهای خود آشکارا می‌گفتند مشتری و خریدار هر کالا و هر محصولی از مازندران هستند.

 

 

•  صادرات در هر چهارفصل

 

 

استان مازندران راه‌های ارتباطی زمینی، هوایی، دریایی و ریلی به کشورهای همسایه شمالی داشته و با توجه به مازاد تولیدی که در حوزه کشاورزی و صنعتی دارد، می‌تواند تجارت و صادرات خود به این کشورها را در هر چهارفصل استمرار دهد.

 

 

پس از سفر استاندار و چند تن از مدیران کل در حوزه‌های اقتصادی و گردشگری و مدیران ارشد اتاق بازرگانی به روسیه، چند تن از فعالان اتاق بازرگانی و تاجران مازندران سفری به روسیه داشته و تلاش کردند مصوبات سفر استاندار را اجرایی کنند و نتیجه این اقدامات سیاسی و دیپلماتیک موجب شد صادرات مرکبات از سه هفته قبل شروع شود و برابر اطلاع مدیران و همچنین برابر اعلام مدیرعامل اتحادیه باغداران استان مازندران، هر هفته افزایش خواهد یافت. 

     

•  حرکت دو فروند کشتی کانتینری یخچالی به مقصد روسیه و قزاقستان

  

روز گذشته حسن خیریان‌پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در همین زمینه از افزایش صادرات خبر داد و می گوید « برای صادرات مرکبات و کیوی از طریق بندر امیرآباد  این هفته دو فروند کشتی کانتینری یخچالی به مقصد بندر «ماخاج‌کالا» در روسیه و تعداد دو فروند کشتی کانتینری یخچالی نیز به مقصد بندر «اوکتائو» در کشور قزاقستان در تاریخ دو آذر بارگیری و حرکت خواهد کرد.»

 

 

حسن خیریان‌پور تصریح کرد: باتوجه به این‌که از جهت مدت زمان و هزینه حمل ، استفاده از کشتی و حمل و نقل دریایی بسیار مقرون به‌صرفه‌تر از مسیر زمینی است، به کلیه سورتینگ‌داران و صادرکنندگان تاکید می‌گردد برای صادرات مرکبات و کیوی خود از حمل و نقل دریایی استفاده نمایند.

 

*ضرورت همراهی بخش خصوصی با دولت

 

بدون تردید دولت ، خود نمی‌تواند به صادرات و واردات ورود کند و نیاز به همراهی بخش خصوصی دارد و ما ضمن قدردانی از تلاش مدیران ارشد استان نباید تلاش فعالان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی را در تحقق این رویا، فراموش کنیم، کسانی که قدم در این مسیر گذاشتند و به کمک کشاورزان و تولیدکنندگان آمدند. 

 

 

هر فعال بخش خصوصی که در حوزه تجارت و صادرات فعالیت دارد درحقیقت به تولید مدد می‌رساند . چون تولید در سایه تجارت و فروش محصول در بازارهای داخلی و خارجی اوج می‌گیرد و صادرات بر افزایش اشتغال اثر مستقیم دارد.

 

•  بازار کشورهای آسیای میانه و حوزه دریای خزرتشنه محصولات کشاورزی مازندران

 

استان مازندران با چندین کشور آسیای میانه و حوزه دریای خزر، فاصله نزدیکی دارد و بازار این کشورها نیز تشنه محصولاتی هستند که در مازندران تولید می‌شود  و اگر عزم و اراده مدیران دولتی و بخش خصوصی حاضر باشد شاهد خواهیم بود استان مازندران کریدور صادرات به کشورهای این منطقه می‌شود . منطقه‌ای که بازاری بالغ بر 500 میلیون جمعیت دارد و تولید ناخالص داخلی یا «جی‌دی‌پی»را تا چند درصد افزایش خواهد داد.

 

 

رییس اتاق بازرگانی مازندران نیز نگاهی مثبت به این مسیر تجاری دارد و در این‌خصوص گفت: «عزم و اراده جدی برای توسعه مراودات تجاری ایران و روسیه وجود دارد و استان مازندران با توجه به هم‌جواری با دریای خزر و امکان مراودات مستقیم دریایی با کشور روسیه در تلاش است به‌صورت هدفمند برای ارتقای توسعه مناسبات تجاری دوجانبه تلاش نماید». 

 

 

باز کردن محدودیت‌های مختلفی که به دلیل تحریم برای روسیه ایجاد شد یکی از راهبردهای مسکو بود و استاندار مازندران نیز از این فرصت بهره برد، راهبردی که می‌تواند از مسیر بندر امیرآباد صورت گیرد.

 

•  تأکید دولت سیزدهم بر توسعه زیرساخت‌های کشتیرانی در دریای خزر

 

 استان مازندران یک موقعیت استراتژیک و راهبردی برای روسیه است و مدیران و فعالان بخش خصوصی مازندران نیز از این موضوع آگاهی دارند و مصمم به فعال کردن این راهروی  تجاری هستند و به همین دلیل دولت سیزدهم بر توسعه زیرساخت‌های کشتیرانی در دریای خزر تأکید دارد.

 

روسیه کشتی‌های فراوانی در دریای خزر دارد که می‌تواند برای پایداری در انتقال کالا بین دو کشور، به کار گرفته شود وخبری که از قول خیریان‌پور درخصوص استفاده از کشتی‌های ترابری روس برای صادرات مرکبات نقل شد ناظر بر همین حقیقت است.

 

•  نشست مشترک بازرگانان مازندران و روسیه

 

برای رفع و حل این مشکلات و توسعه تجارت بین مازندران با کشورهای این حوزه، فعالین اقتصادی بخش خصوصی استان مازندران در نشست با گروه بیزینس راشا درباره ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مازندران به گفت‌وگو پرداختند و جلسات جداگانه‌ای با بازرگانان روسی درباره افزایش مراودات تجاری برگزار کردند. 

 

تا امروز و در سایه همکاری و هماهنگی مدیران ارشد سیاسی دو کشورایران و روسیه و همچنین همکاری برخی کشورهای حوزه دریای خزر، اتفاقات خوبی افتاده و تفاهم‌نامه‌های بسیاری به امضا رسید و درحال حاضر در حال اجرا است ازجمله تولید گوشت حلال در روسیه با هدف عرضه به بازار ایران،  همکاری فروش محصولات کشاورزی، باغی، مواد غذایی، گل و گیاه ، مرکبات و برنج ایرانی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای فعال در روسیه و تأمین زنجیره کامل پشتیبانی و لجستیک حمل و نقل کالا میان ایران و روسیه که در این زمینه نیز  مکاتباتی با شرکت کشتیرانی خزر، برای افزایش کشتی‌های کانتیتربر وفله‌بر در دریای خزر صورت گرفت تا محصولات با سرعت بیشتری به بازارهای دو کشور منتقل شود.

 

 

نکته نهایی این است که خوشبختانه چشم‌انداز همکاری تجاری مازندران با فدراسیون روسیه و سایر کشورهای حوزه سی‌آی‌اس و قفقاز بیش از هر زمانی فراهم است و هم دولتی ها و هم فعالان بخش خصوصی، پای کار هستند و در آینده نزدیک، شاهد تحولات تجاری بیشتری در این زمینه خواهیم بود.

 

 


working();

مطالب پیشنهادی از سراسر وب


ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام روزنامه استقلال ایرانیان آزاد مي باشد

Page created in 0.008 seconds.