آخرین عناوین پربیننده ترین عناوین |
« بسیج » همیشه در کنار مردم
علی شکی
یادداشت اختصاصی روزنامه استقلال ایرانیان
هفته بسیج که فرصت مناسبی است برای ترغیب و حمایت از فعالیتهای داوطلبانه و تقدیر از کسانی که وقت خود را صرف فعالیتهای عامالمنفعه میکنند و نمیتوان از بزرگترین نیروی مردمی داوطلب در کشور یعنی «بسیج» سخن نگفت .
شاید زمانیکه نام بسیج به میان میآید ،آنرا جزئی از نیروهای مسلح یا حافظ نظم عمومی بدانیم اما حقیقت بسیج فراتر از یک نیروی نظامی است.
بسیج یک مکتب فکری و نهاد اجتماعی است که علاوه برجان فشانی در جنگ، حفظ امنیت و مبارزه با دشمن، همواره در عرصههای خدمت رسانی در عرصه اجتماعی و آبادانی کشور ایفای نقش کرده است.
بزرگترین مفسر بسیج رهبر معظم انقلاب اسلامی است که اینگونه این داوطلبان بی منت را توصیف کردهاند: « بسیج در جایگاه و شأنی بالاتر از یک سازمان نظامی، و در واقع یک فرهنگ و تفکر و گفتمان است که ظرفیت دارد کشور را در حرکت عظیم ملت، با گامهای بلند به پیش ببرد.»
بسیجی بدون داشتن حتی انتظار تشکّر، وارد میدان جهاد و خدمت میشود و خطرات آن را به جان میخرد. خدمت جهادی میکند و خطرات خدمت جهادی را به جان میخرد؛ این فرهنگ بسیجی است. فرهنگ بسیجی یعنی تا زانو در گِل فرو برود برای اینکه گِل را از اتاقهای خانوادههای سیلزده (ترکمن صحرا ولرستان و غرب وجنوب کشور )پاک کند؛ یعنی خودش را در خطر ابتلای به کرونا و در خطر مرگ قرار بدهد برای اینکه کروناییها را نجات بدهد و آنها را از خطر مرگ دور کند. فرهنگ بسیج یعنی خستگی نشناختن در کمکهای مؤمنانه.»
در ایام فراموش نشدنی کرونا، بیش از یک میلیون بسیجی در کشور در راستای مقابله با ویروس کرونا در وزارت بهداشت و حوزههای مختلف نقش آفرینی کردند و در کنار دستگاههای خدمت رسانی از روزهای اولیه یعنی اوایل اسفند(۱۳۹۸) وارد کار شدند و در توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده و در تریاژ ها و سنتر ها فعالیتهای بهداشتی را انجام دادند. همچنین غربالگری، تهیه و توزیع ماسک و مواد ضدعفونی، گندزدایی، کنترل ورود و خروج شهرها، تهیه نیازمندیهای سالمندان، اهدای خون، تامین نیروی متخصص در مراکز بهداشتی و درمانی و مجموع عرصههای اجتماعی و درمانی عرصههای دیگری که بسیح مردمی در آن نقش آفرینی کردوتعدادی از برداران و خواهران بسیجی آسمانی شدند.
بسیج در طی ۴۴سال از پیروزی انقلاب اسلامی همیشه در خط مقدم کمک رسانی به مردم بوده است. امروز وجود بسیج مایه افتخار کشور است که مدیون تصمیم تاریخی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در تاسیس بسیج است. بسیج مستضعفین بهعنوان ارتش میلیونی در ۵ آذر ۱۳۵۸ به دنبال فرمان بنیان گذار جمهوری اسلامی تشکیل شد؛ ارتشی که قرار بود با استفاده از همه ابزارها و امکانات نظامی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به یاری مستضعفان بشتابد.
بسیج در آغاز کار خود بهدلیل شرایط جنگی وارد عرصه دفاع از کشور و معرکه جنگ شد و اعزام به جبهه بهعنوان محوریترین فعالیت بسیجان مد نظر مسئولان و مردم قرار گرفت؛ یعنی فعالیت نظامی و شرکت در جنگ مهمترین دستور کار بسیج در دوران دفاع مقدس شد .
در این دوران نیروهای داوطلب مردمی که با نام بسیجی شناخته میشدند در کنار اعزام به جبهههای نبرد در زمینه امنیت شهرها درکنار سپاه، فعالیتهای ویژهای داشتند که برخی از آنها عبارتند از: برقراری حالت آماده باش نیروهای آموزش دیده، حفاظت از برخی نقاط حساس نظیر منابع آب، نیروگاه برق و همچنین همکاری در مواقع اعلام وضعیت قرمز، اعزام نیرو برای حفاظت، توزیع و کنترل بنزین، اعزام تیمهای گشتی و دستگیری افراد ضدانقلاب و کشف خانههای تیمی عناصر ضدانقلاب از جمله فعالیتهای بسیجیان ابتدای انقلاب و هنگام جنگ تحمیلی با عراق بود.
نگاه به فعالیت بسیج در همه ادوار تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد « بسیج » همیشه در کنار مردم بوده و خواهد بود .
working();
مطالب پیشنهادی از سراسر وب
|
working();
|
« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما » هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام روزنامه استقلال ایرانیان آزاد مي باشد